try us!

Over Red Square Software

Red Square Software is het bedrijf van Bart Vanlier en Emillie Vanlier-Peeters. Bart heeft jarenlang gewerkt als developer en analist in het bedrijfsleven, waarna hij in 2006 de stap naar zelfstandig ondernemerschap waagde. Wie is Bart? Een nadere kennismaking.

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

“Na de MTS heb ik een tijdlang gewerkt bij Technorep, een reparatiebedrijf voor consumentenelektronica. Ik heb voor dit bedrijf een website ontwikkeld waarop klanten hun reparatie konden volgen. Dat was voor die tijd, rond 1999/2000, heel innovatief. Daarna heb ik één jaar door Australië gereisd. Na terugkomst kon ik als systeembeheerder aan de slag bij Medion Benelux, dat toen net was gestart in Panningen. Ik heb toen ook een applicatie ontwikkeld waarmee callcentermedewerkers alle informatie over de producten kunnen terugvinden. Heel nuttig, omdat 90% van de klachten eerder is voorgekomen. Mijn applicatie zorgt ervoor dat callcentermedewerkers de klant beter én sneller kunnen helpen. Medion Benelux werkt er nog altijd mee.”

Waarom besloot je te starten als zelfstandig ondernemer?

“Toen ik nog bij Medion werkte, heb ik een tijdje één dag in de week voor mezelf gewerkt. Maar ik kwam er al gauw achter dat klanten graag á la minute worden geholpen. Daarom besloot ik helemaal voor mezelf te beginnen. Mijn eerste klant? Dat was Technorep. Voor dat bedrijf heb ik een grote opdracht mogen doen, die bijna een jaar in beslag nam. Daarnaast ben ik gaan werken voor een aantal andere klanten. Deze klanten hebben met elkaar gemeen dat zij uitdagende opdrachten hebben die het uiterste vergen van mijn kennis en ervaring. En dat is prachtig.”

Waarom houd je van complexe opdrachten?

“Ik vind het mooi om oplossingen te bedenken die het leven makkelijker maken. Dat komt omdat ik zelf ook niet houd van dubbel of omslachtig werk. Als ik zoiets tegenkom, dan voel ik direct de behoefte daar een applicatie voor te ontwikkelen. Toen ik nog op de MTS zat, had ik met mijn vriendenclub een tafelvoetbaltafel. De score moest je met de hand bijhouden. Dat vond ik nogal omslachtig. Ik heb toen een digitaal scorebord gemaakt dat zelf de score bijhoudt. Eigenlijk werk ik met diezelfde drive voor mijn huidige klanten: ik maak de dingen graag efficiënt en effectief.”