try us!

Route applicatie voor monteurs Technorep

Ontwikkel een applicatie waarmee onze planners eenvoudig een efficiënte route kunnen uitstippelen. Deze vraag legde het bedrijf Technorep neer bij Red Square Software. Het resultaat: een tijd- en kostenbesparende applicatie voor de planners.

Technorep is een servicebedrijf dat consumentenelektronica repareert: televisies, overig bruingoed (audio), witgoed (wasmachine, koelkast) en grijsgoed (laptops). Diverse grote fabrikanten hebben bij Technorep hun serviceverlening ondergebracht, waaronder Asus, LG, BEKO en Philips. Van deze fabrikanten krijgt Technorep de reparatieorders binnen. Technorep maakt vervolgens alle afspraken met de betreffende consumenten om langs te komen voor reparatie van hun apparaat.

Order verwerken bij de klant

Red Square Software ontwikkelde een slimme app, waarbij de monteur de orders uit het ERP-systeem kunnen ophalen in de tablet. Hierdoor heeft hij alle gegevens bij de hand: artikelnummer, NAW-gegevens en tijdstip van de afspraak. Vervolgens berekent de app zelf de meest efficiënte route. Deze route verschijnt als grafische kaart op de tablet. Bij de klant kan de monteur de order ter plekke verwerken in de app, met daarbij een vermelding van de gevonden oplossing. Hij kan afrekenen en eventueel een foto maken voor de garantie-afwikkeling. De monteur kan de order dus volledig afwerken. En bij ziekte kan een collega het werk makkelijk overnemen.